Asienguiden/Indonesien/Praktisk information

Praktisk information för resenärer till Indonesien

Planerar du en resa till Indonesien? Här hittar du några praktiska tips och råd för att hjälpa dig att förbereda dig för din resa och få ut mesta möjliga av din vistelse i detta fascinerande land.

Visum och passregler

För många länder, inklusive de flesta europeiska, behövs inget visum för turistbesök på upp till 30 dagar. Dock är det alltid bäst att dubbelkolla den aktuella visumreglerna för ditt specifika land. Se till att ditt pass är giltigt i minst sex månader efter inresedatumet.

Valuta

Indonesiens officiella valuta är rupiah (IDR). Det är bäst att ha en viss mängd kontanter på dig för mindre köp, men kortbetalningar accepteras allmänt i större städer och turistområden.

Vaccinationer och hälsa

Det rekommenderas att du är uppdaterad med grundläggande vaccinationer som stelkramp, mässling och hepatit A. Om du planerar att besöka landsbygden eller mer avlägsna områden, kan du också överväga vaccination mot hepatit B, tyfus och rabies.

Språk

Indonesiska är det officiella språket i Indonesien, men engelska talas allmänt i turistområden och större städer.

Klimat och bästa tid att besöka landet

Indonesien har ett tropiskt klimat, med temperaturer som oftast ligger mellan 20 och 30 grader Celsius året runt. Landet har två säsonger: torrperioden (maj till september) och regnperioden (november till mars). Torrperioden är den bästa tiden att besöka för strandbesök och utflykter.

Säkerhet

Indonesien är generellt säkert för resenärer, men det är alltid klokt att ta vanliga försiktighetsåtgärder. Undvik att bära värdeföremål öppet och håll koll på dina ägodelar i stora folkmassor och turistområden.

Respekt för lokal kultur

Indonesien är ett mycket mångkulturellt land med starka traditioner och värderingar. Visa respekt för lokal kultur genom att klä dig anständigt, särskilt vid besök i religiösa platser, och undvik att visa alltför öppna kärlekshandlingar.

Vi hoppas att denna guide är till hjälp när du förbereder din resa till Indonesien. Kom ihåg att det viktigaste är att njuta av din resa, utforska, lära dig och uppleva allt detta fantastiska land har att erbjuda. Selamat jalan, eller god resa!


Skrivet av Stefan Johansson, lästid: ~3 min.
Texten uppdaterades senast 2023-11-08.


Skriv en kommentar