Asienguiden/Backpacking

Backpacking i Asien - Din ultimata guide

Välkommen till våra kategorisidor rörande backpacking i Asien, där vi dyker in i äventyrens värld och upptäcker Asiens otaliga möjligheter för den frihetstörstande backpackern. Här finner du allt du behöver för att förvandla din resa genom Asien till en episk upplevelse, fylld av äventyr, möten och upptäckter.

Varför resa som backpacker?

Backpacking är ett fantastiskt sätt att utforska världen. Det ger dig möjlighet att komma nära naturen och samtidigt ge dig en känsla av äventyr som du inte kan hitta någon annanstans. Backpacking är också ett utmärkt sätt att träffa nya människor och få vänner från hela världen. Backpacking kan också vara ett sätt att växa som människa, genom de utmaningar som du möter när du är ute och reser runt i världen.

Varför backpacking i just Asien?

Att det har blivit särskilt populärt att backpacka i Asien, eller närmare bestämt Sydostasien, är för att det är en kontinent som bjuder på allt från pulserande storstäder till avlägsna bergsbyar. Det har helt enkelt blivit det ultimata resmålet för backpackers. Den kulturella mångfalden, de prisvärda miljöerna vad gäller boende, mat och dryck, samt de vältrampade rutternas mix med dolda pärlor och en välkomnande atmosfär, gör helt enkelt Asien till en dröm för varje resenär.

Vad finner du i denna sektion?

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren backpacker, erbjuder våra sidor om backpacking i Asien dig de verktyg och kunskaper som krävs för att navigera genom kontinentens mångsidighet. Ta del av våra insidertips och gör din backpackingresa till en minnesvärd del av din livsresa!

Hitta bästa backpacking ryggsäcken

Men för att nämna en sista sak, som är gemensamt för alla som skall ut och backpacka, det är att man behöver en bra och stadig ryggsäck lämplig för backpacking. Även om backpacking ofta förknippas med att ha en snål budget, bo på billiga ställen och vara sparsam med pengarna (för att kunna vara borta så länge som möjligt), är ryggsäcken ofta helt fel ställe att spara in på pengarna på. Ryggsäcken skall nämligen hänga med hela resan, och alltid sitta där på ryggen i ur och skur. Den behöver dels vara bekväm och skydda ryggen från skador som kan uppstå om man bär tungt på ett dåligt sätt, samt även skydda packningen från väder och vind.

Spana in vår guide där vi tipsar om backpacking ryggsäckar

Läs gärna mer om att hitta just rätt ryggsäck för dig i vår guide till bästa backpacking ryggsäcken. Vi har även ett stort register över ryggsäckar som lämpar sig för backpacking från en mängd olika leverantörer, filtrera dig fram till just din ryggsäck och hitta bästa pris genom smarta prisjämförelser.

Person med en backpackingryggsäck som sitter på en strand i Thailand och tittar ut över havet, där det även finns en stor klippformation formad som en spets som går ner i havet nära personen med ryggsäcken.

Skrivet av Stefan Johansson, lästid: ~4 min.


Utforska fler ämnen relaterade till Backpacking

Hur du undviker bedbugsResa ensam - Viktig infoUtrustning och prylarRyggsäck för backpacking

Skriv en kommentar