Visumguide för resor till Asien

När man reser utanför EU kan det ofta krävas visum, och Asien är inget undantag. Som svensk medborgare kan visumkraven variera beroende på resmålet. Denna guide kommer att ge dig en översikt över visumkrav och en steg-för-steg-process för att ansöka om visum till några populära asiatiska länder.

Observera att regler och krav kan ändras, utan att vi som driver Asienguiden.se har hunnit märka det och uppdaterat vår hemsida. Därför är det alltid en god idé att konsultera det aktuella landets ambassad eller konsulat några månader innan avresa.

Visum till Thailand

För korta turistresor (upp till 30 dagar) behöver svenska medborgare inte visum om de reser in via flyg. Om man reser in via land är gränsen 15 dagar. För längre vistelser krävs visum.

Ansökan steg för steg:

Visum till Indien

Svenska medborgare behöver visum för att resa till Indien. E-visum är tillgängligt för kortare turist-, affärs- och medicinska resor.

Ansökan steg för steg:

Visum till Vietnam

Svenska medborgare behöver visum för att resa till Vietnam. Det finns flera visumtyper beroende på syftet med din resa.

Ansökan steg för steg:

Visum till Kina

För att besöka Kina behöver svenska medborgare ett visum. Det finns olika typer av visum beroende på syftet med resan, såsom turistvisum, affärsvisum, studentvisum etc.

Ansökan steg för steg:

Visum till Malaysia

Svenska medborgare kan besöka Malaysia som turister utan visum för upp till 90 dagar. Vid affärsresor eller längre vistelser kan andra regler gälla.

Visum till Japan

Svenska turister kan stanna i Japan i upp till 90 dagar utan visum. Om du planerar att arbeta eller studera i Japan, eller stanna längre än 90 dagar, krävs ett visum.

Visum till Kambodja

För att besöka Kambodja behöver svenska medborgare ett turistvisum. Detta kan erhållas antingen vid ankomst eller online som ett e-visum.

Ansökan steg för steg:

Visum till Indonesien

Svenska medborgare kan besöka Indonesien som turister utan visum för upp till 30 dagar. För längre vistelser eller andra syften, som arbete eller studier, krävs visum.

Visum till Filippinerna

Svenska turister kan stanna i Filippinerna i upp till 30 dagar utan visum. För längre vistelser krävs ett förlängt turistvisum som kan ansökas om vid Filippinernas immigrationsmyndighet.

För ytterligare information

För mer detaljerad information och aktuella visumkrav för andra asiatiska länder, besök respektive lands ambassad- eller konsulatswebbplats. Det kan också vara hjälpsamt att konsultera en visumservice som kan assistera med hela ansökningsprocessen.


Skrivet av Stefan Johansson, lästid: ~5 min.
Texten uppdaterades senast 2023-11-08.


Skriv en kommentar