Asienguiden/Thailand/Koh Ngai (Koh Hai)

Koh Ngai - En orörd pärla i Andamansjön

Mellan de livliga turistmål som Phuket och Koh Lanta, ligger en lugnare, mindre känd ö som heter Koh Ngai, även känt som Koh Hai. Denna lilla pärla i Andamansjön erbjuder orörda stränder, klart turkost vatten och en känsla av lugn som är svår att finna på andra håll i Thailand.

En idyllisk tillflyktsort

Det som gör Koh Ngai unik är dess avsaknad av vägar, bilar och den hektiska atmosfären som kan påträffas på större öar. Istället blir besökare välkomnade av ljudet av vågor, fågelsång och den mjuka brisen genom palmbladen.

Bild från Koh Ngai i Thailand.

Stränderna

De vita sandstränderna är en av de största dragningskraften till Koh Ngai. Stränderna är renare och mindre trångt jämfört med andra populära destinationer, vilket gör det till en idealisk plats för solbad, simning och snorkling.

Undervattensliv

Förutom de vackra stränderna erbjuder Koh Ngai enastående snorkling. Korallreven runt ön är hem till ett myller av marint liv, inklusive färgglada fiskar, sköldpaddor och även svartfenad revhaj.

Utforska ön

För de äventyrliga kan man utforska ön genom att vandra genom dess inre djungel. Medan terrängen kan vara brant på platser, är utsikten från öns högsta punkter värt ansträngningen. Vattnets vattenfall och små floder erbjuder svalka längs vägen.

Boende och mat

Även om Koh Ngai är mindre utvecklad jämfört med andra turistmål, finns det fortfarande ett bra urval av boendealternativ, från budget bungalows till mer lyxiga resorts. Många av dessa erbjuder traditionella thailändska rätter samt internationella alternativ, med färska skaldjur som en specialitet.

Tips inför ditt besök

Avslutande tankar

Koh Ngai är verkligen en av Thailands gömda skatter. Med sin orörda natur, vänliga lokalbefolkning och avkopplande atmosfär, är det en perfekt destination för dem som vill uppleva en autentisk thailändsk ö-upplevelse. Vare sig du är ute efter att koppla av på stranden, utforska den undervattensvärlden eller bara njuta av den naturliga skönheten, kommer Koh Ngai säkerligen att överträffa dina förväntningar.

Upplevelser i Koh Ngai

För den som besöker Koh Ngai är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Koh Ngai har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!Skrivet av Stefan Johansson, lästid: ~4 min.


Skriv en kommentar