Koh Tao - Dykarens paradis

Koh Tao, bokstavligen "Sköldpaddsön", är en tropisk juvel i Thailandviken. Medan den kan vara mindre än sina mer kända syskon, Koh Samui och Koh Phangan, är den inte mindre imponerande när det kommer till naturlig skönhet, marint liv och äventyr.

En värld under ytan

Koh Tao är internationellt erkänd som en av de bästa och mest prisvärda platserna i världen för att lära sig dyka. Med sitt klara vatten, färgsprakande korallrev och mångfald av marint liv, från sköldpaddor till små nudibranchs, erbjuder ön oändliga möjligheter för undervattensäventyr.

Stränder och vikar att förälska sig i

Sai Nuan, Shark Bay och Chalok Baan Kao är bara några av de drömliknande stränderna som smyckar ön. Varje vik har sin egen karaktär, från avskilda paradis till mer livliga områden med restauranger och barer vid strandkanten.

Bild från Koh Tao i Thailand.

Upplev ön till fots

För de som föredrar land över hav, erbjuder Koh Tao flera spännande vandringsturer som leder till fantastiska utsiktspunkter. John Suwan Viewpoint och Mango Viewpoint erbjuder panoramautsikter som får dig att förstå varför så många resenärer kallar detta för paradiset på jorden.

Sevärdheter och aktiviteter

Små men mäktiga

Trots sin lilla storlek har Koh Tao gjort ett stort intryck på alla som har haft förmånen att besöka. Oavsett om du är en dykentusiast, äventyrare eller bara en solälskare, har denna lilla ö något magiskt att erbjuda.

Upplevelser i Koh Tao

För den som besöker Koh Tao är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Koh Tao har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!Skrivet av Stefan Johansson, lästid: ~3 min.
Texten uppdaterades senast 2023-11-08.


Skriv en kommentar