Asienguiden/Kina/Hangzhou

Hangzhou - Kinas paradis vid vattnet

När Marco Polo besökte Hangzhou på 1200-talet beskrev han staden som "den vackraste och mest storslagna staden i världen". Än idag fortsätter Hangzhou att fängsla besökare med sin skönhet och kulturella rikedom.

Bild från Hangzhou i Kina.

West Lake: hjärtat av Hangzhou

West Lake, eller Xihu som den kallas lokalt, är utan tvekan stadens kronjuvel. Sjön är omgiven av kullar på tre sidor, med eleganta broar, pagoder och tempel som accentuerar landskapet. Det är här lokalbefolkningen och turister samlas för att njuta av en lugn båttur, promenera längs dess stigar eller bara insupa den fridfulla atmosfären.

Templen och pagoderna

Lingyin-templet är ett av Kinas mest kända buddhisttempel och en viktig pilgrimsplats. Här finner man imponerande stenbuddhastatyer, inklusive den gigantiska Feilai Feng-statyn. En annan framstående plats är Leifeng-pagoden, en femvåningsstruktur som erbjuder en panoramautsikt över West Lake.

Tradition möter modernitet

Hangzhou är inte bara historiska landmärken. Staden är också en dynamisk metropol med lyxiga köpcentra, trendiga kaféer och en livlig konstscen. Besök Hefang Street för att få en smak av traditionellt hantverk blandat med moderna inslag.

Teodlingar och kultur

Hangzhou är känt för sitt Longjing-te, även kallat "Dragon Well"-te. De pittoreska teodlingarna i stadsområdets kullar är öppna för besök, där du kan lära dig om teets skörd och produktion samt njuta av en kopp nyplockat te direkt från källan.

Utforska mer

För den äventyrlige besökaren finns det mer att upptäcka bortom stadens gränser. Vandra i de gröna kullarna, besök traditionella byar eller ta en cykeltur längs Grand Canal, världens längsta konstgjorda vattenkanal, som sträcker sig genom Hangzhou.

Med sin blandning av naturskönhet, rik historia och pulserande modernitet är Hangzhou verkligen en av Kinas mest fascinerande städer.

Upplevelser i Hangzhou

För den som besöker Hangzhou är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Hangzhou har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!Skrivet av Stefan Johansson, lästid: ~3 min.
Texten uppdaterades senast 2023-10-18.


Skriv en kommentar