Sanya - Kinas tropiska paradis

Som den sydligaste staden på ön Hainan, kallas Sanya ofta för "Kinas Hawaii". Med sina gyllene stränder, turkosa vatten och frodiga bergsområden har Sanya blivit ett populärt resmål för både inhemska och internationella turister som söker sol, hav och avkoppling.

Bild från Sanya i Kina.

Yalong Bay

Den mest kända stranden i Sanya, Yalong Bay, är känd för sin finkorniga sand och sitt klara vatten. Området är hem till flera lyxresorts, vilket gör det till en populär plats för semesterfirare. Här kan man njuta av vattensporter, snorkling eller helt enkelt ta det lugnt på stranden.

Tianya Haijiao

Bokstavligen översatt till "Änden av himlen och hörnet av havet", är Tianya Haijiao en av de mest romantiska platserna i Sanya. Legenden säger att två unga älskande flydde hit när deras kärlek förbjöds, och sedan förvandlades till de stenar som nu står som minnesmärken över deras eviga kärlek.

Nanshan-templet

Detta buddhistiska tempel är en hyllning till fred, långvarighet och hälsa. Med sin imponerande 108 meter höga staty av Bodhisattva Guanyin, är Nanshan-templet ett måste för dem som är intresserade av kinesisk kultur och historia.

Sanyas naturliga under

Förutom stränderna erbjuder Sanya också en rad naturliga attraktioner. De varma källorna i Nantian är perfekta för en avkopplande eftermiddag, medan den mystiska Luhuitou Park erbjuder fantastisk utsikt över staden och havet. De tropiska skogarna i Yanoda Rainforest är ett äventyr väntar på att hända, med sina slingrande stigar, vattenfall och exotiska växter.

Kulinariska höjdpunkter

Var beredd på en smakupplevelse när du besöker Sanya. Här kan du njuta av färska skaldjur, kokosmjölk och andra tropiska läckerheter. Prova den lokala specialiteten, Wenchang kyckling, eller njut av en skål Hainanese kycklingris – en enkel men läcker rätt som har sitt ursprung på ön.

Med en perfekt kombination av kultur, natur och avkoppling, är det inte konstigt att Sanya fortsätter att förtrolla besökare år efter år.

Upplevelser i Sanya

För den som besöker Sanya är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Sanya har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!Skrivet av Stefan Johansson, lästid: ~3 min.
Texten uppdaterades senast 2023-10-18.


Skriv en kommentar