Chicago - Arkitekturens högborg och bluesens hem

Chicago är ett populärt turistmål av många anledningar - dess historia, arkitektur och olika kulturutbud. Men vad är de bästa sakerna att göra i Chicago om du är turist? Kolla in vår lista över de fem bästa attraktionerna i staden som garanterat kommer att glädja dig!

Besök Millennium Park

Millennium Park är ett av de mest populära turistmålen i Chicago, och det är inte utan anledning. I parken finns många kända attraktioner, bland annat Bean, Cloud Gate och Crown Fountain. Besökare kan också njuta av en mängd olika konserter och evenemang under hela året.

Ta en kryssning på Lake Michigan

Ett av de bästa sätten att se Chicago är från vattnet. Det finns många kryssningar på Lake Michigan som erbjuder utsikt över skyline och även inkluderar stopp vid populära attraktioner som Navy Pier.

Shoppa på Magnificent Mile

Magnificent Mile är ett av Chicagos mest berömda shoppingdistrikt, där du hittar högkvalitativa återförsäljare och varuhus. Magnificent Mile har allt från lyxmärken till lokala butiker - det finns något för alla.

Se en föreställning på Chicago Theatre

Chicago Theatre är en av de mest ikoniska platserna i staden, och det är också ett utmärkt ställe att se en föreställning på. Från Broadway-musikaler till Stand up-komiker, det händer alltid något på Chicago Theatre.

Besök Art Institute of Chicago

Art Institute of Chicago är ett av världens mest kända konstmuseer, och det är definitivt ett måste för alla konstälskare som besöker Chicago. Med både permanenta och tillfälliga utställningar finns det alltid något nytt att se på Art Institute of Chicago.

Bild på det klassiska Down Town Chicago.

Sammanfattning

Oavsett om du är intresserad av historia, konst, shopping eller bara av att se på sevärdheterna har Chicago något för alla. Detta är bara några av de många fantastiska saker att göra i staden - så börja planera din resa redan idag!

Upplevelser i Chicago

För den som besöker Chicago är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Chicago har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!Skrivet av Stefan Johansson, lästid: ~3 min.
Texten uppdaterades senast 2023-11-08.


Skriv en kommentar