Hamburg - Tysklands port mot världen

Hamburg är en av de största städerna i Tyskland och en mycket populär turistort. Staden är belägen i norra Tyskland och floden Elbe rinner genom den, vilket har möjliggjort att staden kan ha den förbindelsen med båt som den har med resten av världen och Europa. Bortsett från att staden på grund av närheten till vatten är en stor hamnstad är det även en trevlig turiststad på grund av vattnet som tillför mycket karaktär till den.

Båttur genom Hamburg

En populär turistattraktion är båtturen man kan ta genom Hamburgs hamn på kvällen när staden är upplyst. Höjdpunkten på denna båttur är för många att se de vackra fasaderna på Speicherstadt och turen ges på både engelska och tyska för att passa både internationella turister och turister som besöker staden men som bor i andra delar av Tyskland.

Segla på Hamburgs Yster Alter

Som nämnt tidigare är närheten till vatten det som gjort Hamburg till en sådan framgångsrik och även populär stad att besöka. Ett sätt att upptäcka Hamburg är därför genom att segla på Yster Alter under några timmar, närmare bestämt 1,5. Det krävs inte att man har tidigare erfarenheter utan alla är välkomna att delta i aktiviteten, erfaren som oerfaren.

Bild på vackra Hamburg.

Bild på vackra Hamburg med sin Venedig-liknande atmosfär.

Hop-on-hop-off- tour

En annan populär aktivitet i vackra Hamburg är de klassiska hop-on-hop-off-turerna som finns i många större städer i framförallt Europa. Man känner igen de på de röda bussarna och på denna tur genom staden åker man förbi klassiska ställen i staden och får en rundtur i staden genom buss. Aktiviteten är mycket populär och för att säkra sin plats är det fördelaktigt att boka den via exempelvis Tripadvisor i förväg.

Hamburgs vandringstur

För den fotointresserade är vandringsturen genom Hamburg att rekommendera. På denna guidade rundtur genom staden besöker ni många spektakulära platser och byggnader, exempelvis Gamla Stan och Floden Elbe som rinner längs med staden. Även Speicherstadtområdet besöks och ni får mycket information och intressant fakta om dessa platser från guiden som leder rundvandringen.

Schmidt tivoli

Schmidt tivoli är en teater i Hamburg som erbjuder ett stort utbud av konserter och föreställningar. Många är av det humoristiska slaget, något som besökarna ofta uppskattar enligt mängder av recensioner på tripadvisor.com. Mat och dryck serveras även och denna är av väldigt hög standard. Teatern är belägen väldigt centralt, vilket är fördelaktigt då det är enkelt att ta sig dit. Den är helt klart värd ett besök.

Upplevelser i Hamburg

För den som besöker Hamburg är möjligheterna för upplevelser och äventyr nästan oändliga. Nedan hittar du några av de populäraste upplevelserna och aktiviteterna som Hamburg har att erbjuda. Utforska, välj och boka det som lockar dig mest för att verkligen göra din resa minnesvärd!Skrivet av Stefan Johansson, lästid: ~4 min.
Texten uppdaterades senast 2023-11-08.


Skriv en kommentar